Dirigent Coert Bremmers

Coert Bremmers (geboren 1961 te Woerden) begon op zesjarige leeftijd met muzieklessen: allereerst blokfluitlessen, later ook piano- en orgellessen. Vanaf zijn 12e is hij kerkmusicus, achtereenvolgens als organist, dirigent en dirigent/pianist. Als dirigent werkte hij onder andere voor de plaatselijke Rooms Katholieke parochies in Bodegraven, Emmeloord en Zwolle.

Hij studeerde blokfluit bij onder meer Baldrick Deerenberg en Marion Verbruggen met als bijvak klavecimbel; muziekwetenschappen met als bijvakken koordirectie bij Jan Boogaarts en Nederlandse literatuur bij Wim Kloek. Tenslotte studeerde hij koordirectie bij Jos Leussink.

Naast zijn activiteiten als kerkmusicus dirigeert Coert zelfstandige koren. In het verleden het kamerkoor De Hoventoon te Deventer en het Sallands Vrouwenkoor. Op dit moment On Y Chante in Amersfoort, En Suite in Apeldoorn, Convocaal en Isala Cantat in Zwolle. Daarnaast heeft hij diverse instrumentale ensembles onder zijn hoede. Tenslotte geeft Coert cursussen voor bijvoorbeeld de Vereniging van Huismuziek en componeert hij muziek. De meeste van zijn werken zijn voor liturgisch gebruik. Regelmatig worden er kleinere of grotere projecten door hem georganiseerd.