Agenda

26 mei 2024 - Concert "Because the wind"

Op zondagmiddag 26 mei om 15 uur organiseert Kamerkoor Convocaal een openbaar concert “Because the wind”. Voor het programma hebben we ons laten inspireren door Pinksteren, met thema’s broederschap, elkaars taal begrijpen en elkaar liefhebben. We zingen liederen van o.a. Thomas Tallis, Maurice Duruflé en Ola Gjeilo. Naast deze voorbeelden uit de Christelijke traditie bekijken we dezelfde thema’s vanuit de Engelse popmuziek, een inheemse Australische tekst en het lied van een internationale vrijwilligersorganisatie voor de vrede. Een zeer gevarieerd concert met oude en moderne muziek!

Wanneer: zondagmiddag 26 mei om 15 uur

Locatie: Doopsgezinde kerk, Wolweverstraat 9, Zwolle.

Kaarten: €12,50 via: https://kamerkoor-convocaal.weticket.com/because-the-wind/about en aan de deur.

 

Lees meer »

6 dec 2023 - Open repetitie (mannen gezocht!)

Zingende mannen gezocht! We hebben plek voor bassen en tenoren met enige koorervaring om de balans in ons gezellige koor te verbeteren. Op woensdag 6 december ben je welkom op onze open repetitie. Kom de sfeer vrijblijvend proeven!

Onder de inspirerende leiding van dirigent Coert Bremmers zingen we kerkelijke en wereldse muziek, meestal a capella, van bekende en minder bekende componisten, hedendaags en uit de voorafgaande 5 eeuwen.

We zijn net begonnen een gevarieerd programma in te studeren voor een concert medio mei. Voor dit Pinkster optreden hebben we liederen gekozen die in het teken staan van broederschap en elkaars taal begrijpen. Met werken van onder andere Duruflé, Gjeilo, Leek, Sweelinck en Tallis.

Convocaal repeteert elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 in Domusica aan de Radewijnstraat 10, Zwolle. Om thuis je partij te kunnen instuderen zijn er midi-files beschikbaar. Interesse? Mail naar info@convocaal.nl voor meer informatie.

Wanneer: woensdag 6 december 19.30

Locatie: DoMusica, Radewijnstraat 10, Zwolle (trap op, zaal aan het einde van de gang)

 

Lees meer »