Convocaal

Kamerkoor Convocaal is in 1995 ontstaan en in januari 1997 werd het koor “officieel” opgericht. De doelstellingen van het koor zijn: kwaliteit, muzikaliteit, uitstraling en plezier.

Bij Convocaal zingen amateurs met een redelijk geoefende stem. Het repertoire bestaat uit klassieke muziek van de renaissance tot de twintigste eeuw, die meestal a capella wordt gezongen.

Onze dirigent, Coert Bremmers, legt de lat hoog en schuwt minder bekend en soms lastig repertoire niet. Maar … hierdoor neemt het plezier in het zingen toe en stijgt de kwaliteit van de optredens. Convocaal heeft dan ook al enige naamsbekendheid verworven in Zwolle en omstreken.

We repeteren wekelijks op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in  Domusica,  Radewijnsstraat 10, in Zwolle. De muziek wordt thuis (ev. met behulp van geluidsbestanden op de computer) ingestudeerd, zodat er op de repetitieavond aandacht is voor klank, afwerking, tekst en presentatie van de liederen.

Convocaal treedt regelmatig op in de regio Zwolle. Eén à twee keer per jaar wordt een geheel nieuw programma ten gehore gebracht. Terugkerende activiteiten zijn de concerten in het kader van Open Monumentendag en in de serie Kerken als Podium. Ook verzorgen we optredens in culturele centra en musea, zoals de Kunstuitleen, het Stedelijk Museum of het Cultuurhuis in Stadshagen. Incidenteel geven wij concerten op uitnodiging, zoals bijvoorbeeld bij de Dodenherdenking op 4 mei of ter opluistering van een feestelijke gelegenheid.