Concert Stadkamer 27 mei 2023

“Ik heb de witte waterlelie lief” – Kamerkoor Convocaal, zaterdag 27 mei 15 uur

Kamerkoor Convocaal treedt op zaterdag 27 mei in de Grote Zaal van De Stadkamer om 15 uur op met een gevarieerd en verrassend programma van bekende en minder bekende gedichten, prachtig op muziek gezet voor koor. Convocaal presenteert dit gedichtenprogramma samen met Stadsdichter Bauke Vermaas en het Zwols Dichterscollectief.   

Het bekendste gedicht is waarschijnlijk “De Waterlelie” van Frederik van Eeden. Na het voordragen door één van de dichters brengt het koor dit gedicht in twee muzikale versies – een eenvoudige van Brigit de Klerk en een minder eenvoudige van Herman Strategier! Welke maakt bij u de meeste indruk? 

In het programma verder ook gedichten over liefde en verlangen van Christina Rossetti, Heinrich Heine, Josef Fink, Hans Georg Nägeli en Mascha Kaléko, op muziek gezet door Jurriaan Andriessen, Friedrich Silcher en Uli Führe. 

Iedereen welkom, de toegang is gratis. Zaal open 14:45. 

Vooraf reserveren via deze link: Agenda Stadkamer

Geen reacties meer mogelijk.