Muziek is een feest

Convocaal bestaat dit jaar 25 jaar. Reden voor een feestje. En zonder muziek is een feest geen feest, zoals Kees Velthuis ons laat zingen. De stukken die we op ons jubileum concert – 17 november 2019 – zingen gaan over muziek en de beleving daarvan; tegelijkertijd brengen we een ode aan een aantal componisten uit de regio. Vandaar “De Ijssel inspireert.”

Het eerste deel van het programma betreft stukken over muziek en hoe leuk zingen is. Geen betere aftrap van Cantemus van Lajos Bárdos: Laat ons zingen!

Met de stukken van vader Jan en zoon Dirk Sweelinck begint het deel met de stukken van componisten uit de regio. De Sweelincks komen uit Deventer. De muziek van Sweelinck die we hier zingen is ook vrolijk en uitbundig. Verrassend is dat vooral bij Psalm 96.

Johann Gottlieb Nicolai komt uit Munster, maar werd in 1775 stadsorganist in Zwolle. In Zwolle heeft hij vele composities geschreven, waaronder een aantal liederen voor sopraan en piano. Coert Bremmers heeft twee van deze liederen bewerkt voor vierstemmig koor.

Over de Ijssel van de Zwolse componiste Mip van der Heide bezingt letterlijk de liefde voor deze streek.

De laatste vijf stukken van het programma zingen we samen met een aantal oud-leden van Convocaal, zodat zoveel mogelijk zangers kunnen genieten van dit muzikaal jubileumfeest.

Geen reacties meer mogelijk.