O magnum mysterium

O groot mysterie
en prachtig sacrament,
dat dieren de pasgeboren Heer mogen zien
liggend in een kribbe!

Een oude tekst waarop een groot aantal componisten een melodie heeft gecomponeerd. In ons kerstconcert op 16 december zingen we er drie. Twee oude 16e eeuwse melodieën van William Byrd en Thomas Luis de Victoria, en een moderne 20e eeuwse versie van Morten Lauridsen. We hebben onlangs van Lauridsen zelf mogen horen hoe dit werk tot stand is gekomen, toen hij op bezoek was in Zwolle.
We nemen u mee met de kerstmuziek door de eeuwen heen. Oude Nederlandse liedjes – u mag een aantal met ons meezingen – maar ook moderne liederen zoals Ave Maria van Lauridsen en Christ is the morning star van Arvo Pärt.

Het belooft een afwisselend concert te worden, met luisteren naar zang, meezingen en luisteren naar de prachtige blokfluit muziek van Susanne Gersch-Bremmers.

Plaats: O.L.V. Basiliek (de Peperbus), Ossenmarkt Zwolle
Datum: 16 december 2018
Tijd: 15:30
Entree: 12,50
Voorverkoop: 10,00 bij leden van Convocaal

Geen reacties meer mogelijk.