Sir James MacMillan

Lekendominicaan Sir James MacMillan is in Engeland een vooraanstaand componist. Ook op het Europees vasteland raakt hij steeds meer bekend. In 2014 vond de première plaats van zijn Lukaspassie in het Concertgebouw Amsterdam. Ook voor kamerkoren en kerkmuziek is MacMillan van grote betekenis. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de dominicaanse parochie in Glasgow.

Op 12 november komt MacMillan naar Zwolle voor een uniek concert. Ter gelegenheid van 800 jaar Dominicanen heeft hij een speciale compositie geschreven, deze zal ‘s avonds worden uitgevoerd.

Zes koren voeren ieder werken uit van MacMillan:

  • Convocaal  olv Coert Bremmers
  • Overijssels Kamerkoor olv Eugene van Boheemen
  • Michaelscantorij olv Toon Hagen
  • Apeldoorns Vocaal Ensemble olv Thea Endedijk
  • Aquinokoor olv Erik Korterink
  • Musica Vocalis olv Raghna Wissink

Tussen de koorwerken door hoort u instrumentale intermezzo’s met kamermuziek van MacMillan. Deze worden gespeeld door Else de Boer (cello), Toon Hagen (orgel), Paula Hopster (piano), Alieke Jonkman (trompet), Anouk Meijer (cello) en Kevin Visser (klarinet).

Voorafgaand aan het concert krijgen de koren een masterclass van Sir James MacMillan. Deze masterclass is toegankelijk voor publiek in passe-partout met het concert. Voor mensen met een pass-partout is er van 12:30 tot 13:30 uur een lunchconcert verzorgd door studenten van ArtEZ.

Concert: zaterdag 12 november / 20.00 uur

kosten: € 15,-

Masterclass: zaterdag 12 november / 09:00 – 15:00 uur

passe-partout concert en masterclass:  € 20,-

Klik hier om de kaarten te bestellen

macmillan

 

Dit festival is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, De Gasthuizen, Stichting Carolus Borromeus, KCZB en Stichting het Hervormd Weeshuis.

 

Zie ook: Collegetour Sir James MacMillan enThemaviering Sir James MacMillan

Geen reacties meer mogelijk.