In het voorprogramma van het NKK

Convocaal treedt op in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor op 5 november in de Grote Kerk in Zwolle. Het Nederlands Kamerkoor brengt dan de wereldpremière van het stuk “72 angels” van de componist Lera Auerbach.

Lera Auberbach (1973) is componist en beeldend kunstenaar. Ze combineert volkse melodieën moeiteloos met een klassieke compositiestijl. Werken die gemakkelijk in het gehoor liggen, maar nooit kitsch klinken. Voor Auerbach is 72 angels een hoogtepunt; ze heeft jaren naar deze compositie toegewerkt. Het Nederlands Kamerkoor en de vier hemelse saxofoons van het Raschèr Saxophone Quartet brengen de wereldpremière, waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Het optreden van Convocaal in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor komt voort uit het project “Zingen doe je samen!“, een educatieprogramma van het NKK speciaal gericht op amateurkoren. Naast een optreden in het voorprogramma maakt ook coaching door een lid van het NKK deel uit van dit project. Convocaal maakt hier graag gebruik van.

Informatie:
Zaterdag 5 november
Grote Kerk Zwolle
het voorprogramma begint om 19.45
het concert van het NKK om 20.15

Convocaal zal werken van John Tavener, James MacMillan en Ola Gjeilo uitvoeren.

72_angels_nederlands_kamerkoor_2016

Voor meer informatie en kaartverkoop voor het concert van 5 november zie https://zwolsetheaters.nl/programma/nederlands-kamerkoor-72-angels

 

 

Geen reacties meer mogelijk.