Elena Nuno

Tijdens ons komende concert op 18 mei 2014 kunt u genieten van een talentvolle jonge Spaanse violiste: Elena Nuno. We zijn trots dat ze tijdens ons concert zal optreden.

De Spaanse Elena Nuno werd geboren in Zaragoza en begon op 8 jarige leeftijd met haar vioolstudie bij María Luisa Serrano aan het conservatorium in Zaragoza. In 2005 ontving ze een beurs waarmee ze diverse vervolgopleidingen kon doen en masterclasses kon volgen bij het Enesco strijkkwartet.Vervolgens won ze in 2008 met het Moods piano kwartet de publieksprijs van het nationale “Teodoro Ballo” concours in Spanje. Onlangs heeft ze een beurs gewonnen van één van de grote Spaanse banken waarmee ze haar studie kan voortzetten.

Elena Nuno

Ze heeft opgetreden met orkesten als het “País Vasco Jeugdorkest”, het kamerorkest “Camerata Aragón”, “Orquesta de Cadaquès” en “Orquesta Excelentia”. Ze was eerste violiste bij het Spaans Nationaal Jeugdorkest en speelde in het Jeugdorkest van de Europese Unie. Ze speelde onder een groot aantal dirigenten onder wie Sir Neville Marinner, Gilbert Varga en George Pehlivanian.

Tijdens haar bachelor kreeg ze lessen van Sergei Fatkulin, studeerde ze kamermuziek bij Kennedy Moretti en bij het Quiroga Strijkkwartet. Momenteel volgt ze haar mastersopleiding hier in Nederland, aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar ze studeert bij Elisabeth Perry.

Tijdens het concert zal ze twee stukken solo spelen. Welke stukken het zijn, houden we nog even geheim.

Geen reacties meer mogelijk.