Muzikale klanken galmden door het station

Door Louella Gommans

“Dames en heren, hier volgt een dienstmededeling. Over enkele ogenblikken zingt het Nederlands Kamerkoor ….”

Gelukkig… Na alle malheur van de spoorwegen waren er gisteren op het NS-station van Zwolle geen wanklanken, maar heldere klanken te horen van het Nederlands Kamerkoor. Het jubilerend topkoor verzorgde een mini-optreden tezamen met een drietal koren uit Zwolle. Kamerkoor Convocaal was er een van.

In de traverse werden de passerende reizigers door de dirigent Risto Joost aangespoord om toch vooral even rust te nemen en verstild te luisteren. De drie gezamenlijke nummers en de eigen nummers van het NKK legden de spoorweggeluiden even plat en overstemden vaak de dienstmededelingen.

Het klonk prachtig en het was heerlijk om zo tussen vakmensen te zingen; wat lijkt muziek dan toch eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. Voor elk wat wils. Mendelssohn, Bach, Debussy, een Nederlandse traditional maar ook een popnummer van Billy Joël. En een meeslepende dirigent die met zichbaar plezier en genot zorgde voor een waardig en mooi geheel.

Ja, het bleek wel weer…. Zingen doe je samen.

Geen reacties meer mogelijk.