Zingen doe je samen

Zeker als je in een koor zit is het samen zingen van groot belang. Naar elkaar luisteren, elkaars partijen kennen en met je eigen partij op het juiste moment – niet eerder en niet later – je inzet geven. En dan ook nog eens op de juiste toonhoogte natuurlijk. Zingen is een sociaal gebeuren.

Afgelopen woensdag kregen we bezoek van Heleen Koele, lid van Nederlands Kamerkoor. Wat is er aan de hand?

Het Nederlands Kamerkoor bestaat dit jaar 75 jaar en wil dit groots vieren, samen met koren, fans en toevallige voorbijgangers. Nederlands Kamerkoor trekt drie dagen lang met de trein door Nederland en op allerlei stations treden ze op met lokale koren. Op 31 mei komen ze om 17.45 aan in Zwolle, en zingen daar samen met Convocaal, Huygens Vocaal Ensemble en Musica Vocalis, op het station in Zwolle. Het wordt een groot feest.

Woensdag kwam Heleen met ons repeteren, uitleg geven over de muziek die we gaan zingen, en met ons oefenen in het naar elkaar luisteren. Op zich kunnen we natuurlijk heel goed naar elkaar luisteren, als we op onze vertrouwde plek staan, maar gaat het ook goed als je door elkaar heen loopt? 

Zingen doe je samen, zeker als je in een koor zit. En het wordt nog mooier als je met meerdere  koren samen zingt.

Voor meer informatie: www.zingendoejesamen.nl

1 comment to Zingen doe je samen