Concert “Because the wind”

Op zondagmiddag 26 mei om 15 uur organiseert Kamerkoor Convocaal een openbaar concert “Because the wind”.

Voor het programma hebben we ons laten inspireren door Pinksteren, met thema’s broederschap, elkaars taal begrijpen en elkaar liefhebben.

We zingen liederen van o.a. Thomas Tallis, Maurice Duruflé en Ola Gjeilo. Naast deze voorbeelden uit de Christelijke traditie bekijken we dezelfde thema’s vanuit de Engelse popmuziek, een inheemse Australische tekst en het lied van een internationale vrijwilligersorganisatie voor de vrede. Een zeer gevarieerd concert met oude en moderne muziek.

Toegang €12,50. Kaartverkoop via: https://kamerkoor-convocaal.weticket.com/because-the-wind/about

of contant aan de ingang.

26 mei 2024 15.00 uur

Doopsgezinde kerk Wolweverstraat 9 Zwolle.

Open repetitie 6 december

Kamerkoor Convocaal heeft plek voor bassen en tenoren met enige koorervaring om de balans in het koor te verbeteren.

Op woensdag 6 december ben je welkom op onze open repetitie. Kom de sfeer vrijblijvend proeven!

Onder de inspirerende leiding van dirigent Coert Bremmers zingen we kerkelijke en wereldse muziek, meestal a capella, van bekende en minder bekende componisten, hedendaags en uit de voorafgaande 5 eeuwen.

We zijn net begonnen een gevarieerd programma in te studeren voor een concert medio mei. Voor dit Pinkster optreden hebben we liederen gekozen die in het teken staan van broederschap en elkaars taal begrijpen. Met werken van onder andere Duruflé, Gjeilo, Leek, Sweelinck en Tallis. 

Convocaal repeteert elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 in Domusica aan de Radewijnstraat 10, Zwolle. Om thuis je partij te kunnen instuderen zijn er midi-files beschikbaar. 

Interesse? Mail naar info@convocaal.nl of bel Chris op 06-1505 1525 voor meer informatie.

Concert “Verborgen Schatten”

Op 5 november om 15.00 uur geeft Convocaal een concert in de Doopsgezinde kerk, Wolweverstraat 9 in Zwolle.

Er worden dan 15 prachtige en verrassende liederen gezongen die vrijwel onbekend zijn gebleven en daarom bijna nooit worden uitgevoerd. O.a. composities van Ronald van Baekel, Lajos Bardos, Ryutaro Ikeda en Daniel Elder.

Toegang . . . → Lees meer: Concert “Verborgen Schatten”

Open repetitie 20 september

Kamerkoor Convocaal heeft plek voor nieuwe leden. Vooral bassen en tenoren zijn welkom. Op woensdag 20 september houdt het koor een open repetitie.

In een informele en gezellige sfeer zingt het koor onder de inspirerende leiding van dirigent Coert Bremmers een zeer gevarieerde mix van liederen, kerkelijke en werelds, van 500 jaar geleden tot . . . → Lees meer: Open repetitie 20 september

optreden Monumentendag 2023

Op zaterdag 9 september 2023 geeft Convocaal om 16.00 uur een concert in de Doopsgezinde kerk Wolweverstraat 9 in Zwolle. 

Het volledige programma van de koren die optreden tijdens Monumentendag is hier te vinden: https://www.zwolsezangraad.nl/monumentendag-2023

. . . → Lees meer: optreden Monumentendag 2023

Project ‘Verborgen schatten’

Verborgen schatten – de mooiste muziek die je nog nooit hebt gezongen!

Doe mee met dit project van Kamerkoor Convocaal – kennismaking woensdag 7 juni

Binnenkort starten wij met het project “Verborgen schatten”. In 15 wekelijkse repetities op de woensdagavond en één repetitiedag op een zaterdag in oktober worden 12 prachtige en verrassende liederen . . . → Lees meer: Project ‘Verborgen schatten’

Concert Stadkamer 27 mei 2023

“Ik heb de witte waterlelie lief” – Kamerkoor Convocaal, zaterdag 27 mei 15 uur

Kamerkoor Convocaal treedt op zaterdag 27 mei in de Grote Zaal van De Stadkamer om 15 uur op met een gevarieerd en verrassend programma van bekende en minder bekende gedichten, prachtig op muziek gezet voor koor. Convocaal presenteert dit gedichtenprogramma . . . → Lees meer: Concert Stadkamer 27 mei 2023

Open repetitie 17 mei 2023

Kamerkoor Convocaal is op zoek naar nieuwe leden! We hebben plek voor bassen, alten en tenoren! Heb je koorervaring, dan zien we je graag op één van onze open repetities in april en mei! Een mooie gelegenheid om te kijken of het koor iets voor jou is! De tweede open repetitie is op woensdag . . . → Lees meer: Open repetitie 17 mei 2023

Midwinter concert 21 december 2022

Op woensdagavond 21 december geeft Convocaal samen met A-capellakoor Multiple Voice een kerstconcert in de Theodorakapel , Theodorahof 20 8011 AA Zwolle.

aanvang 20.00 uur

entree bij de kassa €10,- inclusief consumptie

Concert Music Divine

Convocaal geeft samen met het Apeldoorns Renaissance- en Barokensemble twee concerten in Zwolle en Apeldoorn.

Feestelijke muziek om een jubileum van En Suite te vieren en daarnaast muziek die past in de aanloop naar Kerstmis. A capella of onder begeleiding van instrumenten, brengen beide koren een heel gevarieerd programma van componisten vanaf de . . . → Lees meer: Concert Music Divine