Project ‘Verborgen schatten’

Verborgen schatten – de mooiste muziek die je nog nooit hebt gezongen!

Doe mee met dit project van Kamerkoor Convocaal – kennismaking woensdag 7 juni

Binnenkort starten wij met het project “Verborgen schatten”. In 15 wekelijkse repetities op de woensdagavond en één repetitiedag op een zaterdag in oktober worden 12 prachtige en verrassende liederen ingestudeerd die vrijwel onbekend zijn gebleven en daarom bijna nooit uitgevoerd. Met o.a. composities van Ronald van Baekel, Lajos Bardos, Ryutaro Ikeda en Daniel Elder. In het najaar wordt er mee opgetreden op Open Monumentendag en het project afgesloten met een eindconcert op zondag 5 november in Zwolle.  

Deelname aan dit project is open voor alle zangers met enige koorervaring die bereid zijn thuis hun partij in te studeren (midi-files zijn beschikbaar). Het kost 95 euro (korting voor mensen met een minimuminkomen). Repetities zijn op woensdagen vanaf 14 juni t/m 1 november met uitzondering van de schoolvakantie.

Als je deze kans niet wilt missen om de “Verborgen schatten” te kunnen zingen, ben je welkom op de kennismakingsavond op woensdag 7 juni om 19.30 in Domusica, Radewijnstraat 10, Zwolle. Graag vooraf aanmelden door een mail te sturen aan info@convocaal.nl. Voor vragen of als je verhinderd bent op de kennismakingsavond kan je contact opnemen via dit mailadres of bellen met Chris op 06 1505 1525.

Concert Stadkamer 27 mei 2023

“Ik heb de witte waterlelie lief” – Kamerkoor Convocaal, zaterdag 27 mei 15 uur

Kamerkoor Convocaal treedt op zaterdag 27 mei in de Grote Zaal van De Stadkamer om 15 uur op met een gevarieerd en verrassend programma van bekende en minder bekende gedichten, prachtig op muziek gezet voor koor. Convocaal presenteert dit gedichtenprogramma samen met Stadsdichter Bauke Vermaas en het Zwols Dichterscollectief.   

Het bekendste gedicht is waarschijnlijk “De Waterlelie” van Frederik van Eeden. Na het voordragen door één van de dichters brengt het koor dit gedicht in twee muzikale versies – een eenvoudige van Brigit de Klerk en een minder eenvoudige van Herman Strategier! Welke maakt bij u de meeste indruk? 

In het programma verder ook gedichten over liefde en verlangen van Christina Rossetti, Heinrich Heine, Josef Fink, Hans Georg Nägeli en Mascha Kaléko, op muziek gezet door Jurriaan Andriessen, Friedrich Silcher en Uli Führe. 

Iedereen welkom, de toegang is gratis. Zaal open 14:45. 

Vooraf reserveren via deze link: Agenda Stadkamer

Open repetitie 17 mei 2023

Kamerkoor Convocaal is op zoek naar nieuwe leden! We hebben plek voor bassen, alten en tenoren! Heb je koorervaring, dan zien we je graag op één van onze open repetities in april en mei! Een mooie gelegenheid om te kijken of het koor iets voor jou is! De tweede open repetitie is op woensdag . . . → Lees meer: Open repetitie 17 mei 2023

Midwinter concert 21 december 2022

Op woensdagavond 21 december geeft Convocaal samen met A-capellakoor Multiple Voice een kerstconcert in de Theodorakapel , Theodorahof 20 8011 AA Zwolle.

aanvang 20.00 uur

entree bij de kassa €10,- inclusief consumptie

Concert Music Divine

Convocaal geeft samen met het Apeldoorns Renaissance- en Barokensemble twee concerten in Zwolle en Apeldoorn.

Feestelijke muziek om een jubileum van En Suite te vieren en daarnaast muziek die past in de aanloop naar Kerstmis. A capella of onder begeleiding van instrumenten, brengen beide koren een heel gevarieerd programma van componisten vanaf de . . . → Lees meer: Concert Music Divine

optreden tijdens Monumentendag 2022

Optreden tijdens Open Monumentendag

Op zaterdag 10 september 2022 geeft Convocaal om 13.00 uur een concert in de Waalse kerk, Schoutenstraat 4 Zwolle.

Het programma van Monumentendag is hier te vinden:

https://erfgoed.zwolle.nl/activiteiten?page=1

let op. Op 7 september stond ons optreden in dit programma nog niet juist vermeld.

. . . → Lees meer: optreden tijdens Monumentendag 2022

Optreden tijdens erfgoedavond bij Waanders in de Broeren

Op 24 juni 2022 treed Convocaal op tijdens het Erfgoedplatform in Waanders in de Broeren. Op die avond geeft Luc Panhuysen een lezing over ‘Het Rampjaar 1672’ .

Convocaal zorgt voor de muzikale omlijsting van de avond.

Aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis.

Meer informatie en aanmelden.https://www.waandersindebroeren.nl/agenda/juni-2022/het-erfgoedplatform-zwolle-een-verhaal-over-zwolle

. . . → Lees meer: Optreden tijdens erfgoedavond bij Waanders in de Broeren

“Moeder” concert 15 mei 2022

Op zondag 15 mei 2022 geeft Convocaal een concert met als thema “Moeder”.

Lokatie: Waalse kerk, Schoutenstraat 4 Zwolle. Aanvang 15.00 uur.

Entree: €10,- betalen bij de ingang.

Muziek van o.a. Stokkermans, Villa-Lobos, Lotti, Josquin des Prez, Ikeda, Padilla, Sisak en Dufay.

Na afloop is er een drankje en een . . . → Lees meer: “Moeder” concert 15 mei 2022

Concert “Blind date” 7 november 2021

Op 7 november 2021 geeft Convocaal een concert in de Waalse kerk, Schoutenstraat 4 in Zwolle.

aanvang: 15.00 uur

De titel “Blind Date” is gekozen omdat het koor tijdens de Corona lockdown doorgegaan is met repeteren via Zoom en het oefenprogramma “Jamulus”. Bij het oefenen via Jamulus konden we elkaar wel horen maar . . . → Lees meer: Concert “Blind date” 7 november 2021

Wil je weer zingen in koorverband? Kamerkoor Convocaal heeft plek voor 10 digitale projectzangers. Nu aanmelden!

Met behulp van speciale software (Jamulus) is het – in tegenstelling tot Zoom of Teams – wel mogelijk via het internet met elkaar op afstand als koor te zingen. Kamerkoor Convocaal is sindskort hiermee begonnen en werkt zo weer – ondanks Corona – aan nieuwe repertoire en een betere koorklank! 

Wij zoeken nu nieuwe leden . . . → Lees meer: Wil je weer zingen in koorverband? Kamerkoor Convocaal heeft plek voor 10 digitale projectzangers. Nu aanmelden!