“Moeder” concert 15 mei 2022

Op zondag 15 mei 2022 geeft Convocaal een concert met als thema “Moeder”.

Lokatie: Waalse kerk, Schoutenstraat 4 Zwolle. Aanvang 15.00 uur.

Entree: €10,- betalen bij de ingang.

Muziek van o.a. Stokkermans, Villa-Lobos, Lotti, Josquin des Prez, Ikeda, Padilla, Sisak en Dufay.

Na afloop is er een drankje en een hapje.

Concert “Blind date” 7 november 2021

Op 7 november 2021 geeft Convocaal een concert in de Waalse kerk, Schoutenstraat 4 in Zwolle.

aanvang: 15.00 uur

De titel “Blind Date” is gekozen omdat het koor tijdens de Corona lockdown doorgegaan is met repeteren via Zoom en het oefenprogramma “Jamulus”. Bij het oefenen via Jamulus konden we elkaar wel horen maar niet zien.

Programma: werken van Beethoven, Byrd, Knigge, Rutter, Althouse, Führe, Mangold, de Ruiter, van der Heide, Kratochwil.

De toegang is 10 euro. Contant te betalen bij de ingang.

Aanmelden via info@convocaal.nl

Het concert wordt gehouden met inachtneming van de dan geldende coronaregels. Op grond van de huidige regels is een geldig coronatoegangsbewijs voor bezoekers verplicht.

Wil je weer zingen in koorverband? Kamerkoor Convocaal heeft plek voor 10 digitale projectzangers. Nu aanmelden!

Met behulp van speciale software (Jamulus) is het – in tegenstelling tot Zoom of Teams – wel mogelijk via het internet met elkaar op afstand als koor te zingen. Kamerkoor Convocaal is sindskort hiermee begonnen en werkt zo weer – ondanks Corona – aan nieuwe repertoire en een betere koorklank! 

Wij zoeken nu nieuwe leden . . . → Lees meer: Wil je weer zingen in koorverband? Kamerkoor Convocaal heeft plek voor 10 digitale projectzangers. Nu aanmelden!

repetities gestart via Jamulus

Convocaal gaat vanaf 3 maart 2021 wekelijks repeteren via het programma Jamulus. Via dit programma hoor je (in tegenstelling tot bij Zoom) ook alle andere stemmen zonder vervorming of hoorbare vertraging. We hebben dit al met een kleine groep getest. Het werkt, je kunt echt met elkaar zingen! We kunnen nog nieuwe leden gebruiken. . . . → Lees meer: repetities gestart via Jamulus

Van A tot Z

CONCERT GEANNULEERD , NIEUWE DATUM VOLGT.

Op zaterdag 21 november geeft Convocaal een klein gevarieerd concert met o.a. Ave Maria van Josquin des Pres, het Kyrie op muziek van Beethoven, Die Harmonie in der Ehe van Haydn en De Zee van Toon Hermans op muziek gezet door Dirk Keijzer.

Door de Corona regels . . . → Lees meer: Van A tot Z

Repetities weer gestart

In september zijn de repetities van Convocaal weer gestart. We repeteren met in achtneming van de Coronaregels.

-Opstelling met 1,5 meter afstand tussen de leden.

.Ramen open zodat er voldoende ventilatie is. We houden de luchtkwaliteit in de gaten met een CO2 meter.

.Geen pauze. alleen halverwege een korte pauze om even iets . . . → Lees meer: Repetities weer gestart

Muziek is een feest

Convocaal bestaat dit jaar 25 jaar. Reden voor een feestje. En zonder muziek is een feest geen feest, zoals Kees Velthuis ons laat zingen. De stukken die we op ons jubileum concert – 17 november 2019 – zingen gaan over muziek en de beleving daarvan; tegelijkertijd brengen we een ode aan een aantal componisten . . . → Lees meer: Muziek is een feest

Jubileumconcert op 17 november

Het is bijna zover. Op 17 november geeft Convocaal om 14:30 een jubileumconcert in de Basiliek met onder andere werken van Bardos, Sweelinck, Nikolaj, Lawry, Sullivan en anderen.

De toegang bedraagt €12,50. In de voorverkoop kunt u kaarten met €2,50 korting bestellen. Als u uiterlijk voor 10 november €10,00 of een veelvoud hiervan . . . → Lees meer: Jubileumconcert op 17 november

Projectleden gezocht voor het jubileumconcert

Altijd al eens willen meezingen met een kwaliteits amateurkoor? Wil je weten of zo’n koor iets voor je is? Convocaal daagt jou én oud-leden uit…..

Voor het najaar van 2019 is Kamerkoor Convocaal bezig met het instuderen van muziek voor zijn zilveren jubileumconcert. Op het programma staat muziek van componisten uit de IJsselstreek (Sweelinck, . . . → Lees meer: Projectleden gezocht voor het jubileumconcert

Zwolle Zingt Nederlands

Convocaal doet al jaren mee met Zwolle Zingt. Ook in 2019 zijn we weer van de partij. Dit jaar met een aantal Nederlandse liederen.

U kunt ons zaterdag 9 februari van 13.30 – 13.50 horen in de Bovenfoyer van Odeon.

Onze dirigent Coert Bremmers zal in de ochtend van 9:00 – 11:00 een . . . → Lees meer: Zwolle Zingt Nederlands