Open Monumentendag 2014

Traditiegetrouw zongen we afgelopen zaterdag weer tijdens de Open Monumentendag. Samen met de andere Zwolse koren zorgen we ervoor dat het publiek tijdens het bezoek aan de vele monumenten genieten kan van mooie koormuziek.Het voordeel is overigens wederzijds. De bezoeker hoort mooie muziek, en krijgt een indruk van de diversiteit aan Zwolse koren, en voor ons is het een mooie gelegenheid om alvast stukken uit het nieuwe repertoire uit te voeren. Voor sommige muziek betekent dit een eerste uitvoering, waardoor we kunnen ervaren hoe goed het er al in zit. Andere muziek hebben we al eens eerder uitgevoerd, maar heeft even weer een nieuw “verfje” nodig. Zingen voor publiek is toch anders dan een repetitie op woensdagavond.

Dit jaar zongen we in de Plantagekerk en de Oosterkerk. In een bepaalde periode eind 19e eeuw, tussen de diverse kerkscheuringen door, waren beide kerken Gereformeerd, en werden aangeduid als Gereformeerde Kerk A en Gereformeerde Kerk B. In 1895 keerde Kerk A weer terug naar de Christelijk Gereformeerde kerk, en werden de namen Plantagekerk en Oosterkerk weer ingevoerd. Wij gingen dus van Kerk A naar Kerk B met ons programma.

Ook dat is het mooie van zingen tijdens Open Monumentendag. Je steekt er nog eens wat van op.

Geen reacties meer mogelijk.