Zwolle Zingt frans, Convocaal ook

Zaterdag 2 maart 2013 wordt door de Zwolse Zangraad alweer voor de 14e keer een korenfestival georganiseerd in Theater Odeon aan de Blijmarkt. Het thema dit jaar is Zwolle zingt Frans! Dat houdt in dat de deelnemende koren verplicht tenminste één nummer in de Franse taal te zingen.

Convocaal zal enkele liederen van Poulenc zingen. Daarnaast zingen we enkele nummers uit het nieuwe programma, waaraan we op dit moment hard studeren.

Meer informatie, en het programma, is te vinden op de website zwollezingt.webklik.nl. Convocaal zal om 13.55 uur optreden in de Dommerholtzaal. 

In de ochtend van 9.00 tot 11.00 verzorgt onze dirigent, Coert Bremmers, een workshop "Oude franse muziek". Er staan twee liederen op het programma: "Qui est celuy" (anoniem, rond 1500, SAB) en "Mauldicte soit la mondaine richesse" (C. de Sermisy, SATB). Als u zich opgeeft via de website van Zwolle Zingt, worden de in te studeren liederen u van te voren gemaild als PDF en als muziekfile, zodat u uw partij thuis zo goed mogelijk kunt instuderen. In de twee uur die daarvoor is uitgetrokken kan dan effectief meerstemmig de muziek worden ingestudeerd, waarna om 11.05 uitvoering volgt in de Hemminkzaal.

In de workshop wordt, aan de hand van het eerste stuk, tevens aandacht besteed aan de verschillende manieren waarop muziek uit deze tijd kan worden genoteerd, en natuurlijk ook aan de uitspraak van het oud-Frans.

We hebben er veel zin in, en maken er samen met de andere koren, een mooie dag van.

Geen reacties meer mogelijk.