Jubileumconcert op 17 november

Het is bijna zover. Op 17 november geeft Convocaal om 14:30 een jubileumconcert in de Basiliek met onder andere werken van Bardos, Sweelinck, Nikolaj, Lawry, Sullivan en anderen.

De toegang bedraagt €12,50. In de voorverkoop kunt u kaarten met €2,50 korting bestellen. Als u uiterlijk voor 10 november €10,00 of een veelvoud hiervan overmaakt op bankrekening NL16 INGB 0007 6259 69 ten name van “kamerkoor Convocaal” onder vermelding van uw naam, liggen de kaarten vanaf 14:00 uur voor u klaar in de Basiliek.

Jubileumconcert

17 november 14.30
De Onze Lieve Vrouw Basiliek
Ossenmarkt 40, 8011 MS Zwolle
Toegang 12,50 (10 euro in de voorverkoop).

Projectleden gezocht voor het jubileumconcert

Altijd al eens willen meezingen met een kwaliteits amateurkoor? Wil je weten of zo’n koor iets voor je is? Convocaal daagt jou én oud-leden uit…..

Voor het najaar van 2019 is Kamerkoor Convocaal bezig met het instuderen van muziek voor zijn zilveren jubileumconcert. Op het programma staat muziek van componisten uit de IJsselstreek (Sweelinck, Nicolai, Mip van der Heide) en muziek met als thema “Muziek” (Dyson, Sullivan Spohr). Deze muziek beslaat een groot deel van de muziekgeschiedenis; van Renaissance tot na 2000.

We willen graag een aantal stukken zingen met projectleden. Van deze projectleden (ook oud-koorleden) wordt verwacht dat zijn bereid zijn van april tot het concert wekelijks mee te repeteren, thuis willen oefenen (met behulp van midi-files) en over wat muziekkennis te beschikken.

Wat verwachten we van zangers die zich aanmelden als projectlid? Een goede vaste stem, bereidheid om thuis te oefenen, tot aan het concert mee repeteren op de repetities en de studiedagen, alle muziek zelf printen…

Nog wat praktische gegevens:

  • Concertdatum: zondag 17 november 2019
  • Elke woensdagavond van 20.00 – 21.00 in Domusica in Zwolle (vanaf 10 april tot het concert)
  • Studiedagen: 8 of 12 juni en 12 oktober 2019
  • Via de website van Convocaal is er toegang tot de digitale muziek om te printen en om deze te beluisteren en te oefenen met midifiles.
  • Kosten: € 45,–

Voor aanmelding of voor meer informatie: info@convocaal.nl

Zwolle Zingt Nederlands

Convocaal doet al jaren mee met Zwolle Zingt. Ook in 2019 zijn we weer van de partij. Dit jaar met een aantal Nederlandse liederen.

U kunt ons zaterdag 9 februari van 13.30 – 13.50 horen in de Bovenfoyer van Odeon.

Onze dirigent Coert Bremmers zal in de ochtend van 9:00 – 11:00 een . . . → Lees meer: Zwolle Zingt Nederlands

O magnum mysterium

O groot mysterie en prachtig sacrament, dat dieren de pasgeboren Heer mogen zien liggend in een kribbe!

Een oude tekst waarop een groot aantal componisten een melodie heeft gecomponeerd. In ons kerstconcert op 16 december zingen we er drie. Twee oude 16e eeuwse melodieën van William Byrd en Thomas Luis de Victoria, en een moderne . . . → Lees meer: O magnum mysterium

Lauridsen korenfestival

Morten Lauridsen is een bekende Amerikaanse componist, die moderne klassieke en religieuze muziek schrijft en daarvoor vele onderscheidingen en prijzen ontvangen heeft. Lauridsen is een componist met een heel eigen geluid en een rijke harmonie. Hij maakt veel gebruik van akkoorden die verrijkt zijn met veel dicht op elkaar liggende noten. De . . . → Lees meer: Lauridsen korenfestival

Aarde, Water, Lucht en Vuur

¨Fyre, Fyre¨ van Morley, ¨Weary wind¨ van Elgar, ¨Wasserfahrt¨ van Mendelssohn, ¨La terre au Seigneur appartient¨ van Sweelinck. Een greep uit ons programma van 15 april 2018, met als thema Aarde, Water, Lucht en Vuur. We zingen een brede keuze aan liederen uit de voorbije eeuwen, van Renaissance tot 21e eeuw. Het belooft een mooi . . . → Lees meer: Aarde, Water, Lucht en Vuur

Zwolle zingt 2018

Convocaal zingt zaterdag 17 februari 2018 weer mee met Zwolle Zingt. Dit jaar is het thema “Vrouwelijke componisten”. We zingen een lied van de Zwolse componiste en gitariste Annette Kruisbrink, en een prachtig lied van Brigit de Klerk op een tekst van Frederik van Eeden (of is het een prachtige tekst van Frederik van . . . → Lees meer: Zwolle zingt 2018

Lassus en de levenden

Zondagmiddag 26 maart 2017 om 15.30 in de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 in Zwolle, geeft Convocaal een concert waarin de muziek van Lassus centraal staat. We zingen psalm 102, een van de zeven boetepsalmen, een lange psalm, op de prachtig gecomponeerde muziek van Lassus.

Roland de Lassus, Orlando di Lasso, Orlandus Lassus leefde . . . → Lees meer: Lassus en de levenden

Zwolle zingt hemels

11 februari is er weer het jaarlijkse Zwolle Zing. Dit jaar in de Grote Kerk in het centrum van Zwolle. Convocaal zingt om 11.45 in de consistorie. Voor het volledige programma zie http://www.zwolle-zingt.nl/page/programma

 

Masterclass

Van veel liederen die we zingen is de componist al decennia geleden overleden, soms al eeuwen. Hoe bijzonder is het dan om met de componist in gesprek te gaan over zijn lied en over de manier waarop wij het zingen.

12 november was Sir James MacMillan op bezoek in Zwolle, als hoofdgast op zijn festival. . . . → Lees meer: Masterclass